Auto/Motor

Uiteraard dient uw motorrijtuig verzekerd te zijn zodra deze zich op de openbare weg bevindt. Dus zelfs als u er niet mee rijdt. Immers er kan altijd schade plaatsvinden, daarvoor hoeft het motorrijtuig op dat moment niet bestuurd te worden.

Dekkingsvarianten

  • WA-dekking
    Hiermee verzekert u zich tegen schade die u anderen met uw motorrijtuig toebrengt. Deze verzekering is wettelijk verplicht.
  • WA-plus (Beperkt Casco)
    Hiermee verzekert u, naast de hierboven vermelde WA, de zogenaamde ‘niet-rijrisico’s’ aan uw eigen auto of motorfiets. Denk hierbij o.a. aan schade door ruitbreuk, brand, storm, vandalisme en diefstal. Daarnaast zijn ook botsingen met loslopende dieren verzekerd.
  • Volledig Casco
    Deze verzekering dekt naast de risico’s van de WA-plus ook schade aan uw motorrijtuig die tijdens deelname aan het verkeer is ontstaan, denk hierbij aan een aanrijding. Het maakt voor de schade-uitkering niet uit of de schade door uzelf of door een ander is veroorzaakt.

Premie afhankelijk van…
De premie van de auto- of motorverzekering kan afhankelijk zijn van leeftijd, postcodegebied, gewicht van het motorrijtuig, bouwjaar, verzekeringsdekking, cilinderinhoud, dagwaarde (WA-plus) en cataloguswaarde (vol Casco).

Schade claimen?
Het kan zinnig zijn om de door u veroorzaakte schade niet te claimen bij de verzekeringsmaatschappij. Soms is het schadebedrag dermate klein dat het verstandiger is de schade zelf voor uw rekening te nemen, waardoor uw opgebouwde korting niet in het gedrang komt.

Uiteraard staat Bestevaer Assurantiën voor u klaar bij het maken van de juiste keuze zodat u een maximaal voordeel behaalt.